Over bowls

BOWLS is een sport die oorspronkelijk uit Engeland komt. Een gezellige sport waaraan iedereen kan meedoen en die ook zeer geschikt is voor ouderen.
De uitdaging en de moeilijkheid ligt in het feit dat het zwaartepunt van de bowl niet in het midden ligt, waardoor de bowl na het werpen een kromme koers beschrijft. Het is de bedoeling om de bowls zo dicht mogelijk bij een klein wit balletje (de jack) te plaatsen. Het spel heeft wel wat weg van jeu de boules, maar de bowls worden niet gegooid maar gerold en gaan, zoals eerder vermeld, niet rechtuit. Voor elke bowl die dichter bij de jack ligt dan de beste bowl van de tegenstander krijgt men een punt. Het spel is makkelijk te leren. Er wordt binnen gespeeld op een viltenmat van 30 meter lang en 4 meter breed.
Om een keer kennis te maken met BOWLS bent u altijd welkom om op dinsdag- of vrijdagochtend langs te komen. Wij spelen dan in de Boogerd met een groep van ca. 20 enthousiaste sporters. De speeltijden zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur (op vrijdag van 10.30 uur tot 12.30 uur), inclusief een pauze voor een kopje koffie.